22 януари 2009 г.

Комунизъм...

Темата за СССР и комунизма е близка на сърцето ми...не,не защото я был коммунистом :DВнучка съм на върли комунисти и същеря на антикомунист..На мен самата ми е страшно интересно да слушам за Великий коммунистический режим.Каквото и да говорим,но всеки роден след 1985 година няма реално съзнателен досег с този строй,а все пак сме били така 50 години.Интересувам се живо от история и особено от комичните и интересни нейни части... :D
Maлко въведение...комунизма се ражда като утопична наука в трудовете на германския философ Карл Маркc и първоначално не показва никакви признаци да е това,в което се превръща.Но в очите на един руснак с плешива глава това не изглежда така-Владимир И. Ленин създава вече прототипа на Науката,изучавана 50 години като задължителен предмет всички български студенти.Като такова комунистическото учение се харесва много на нещастния руски народ,който в търсенето на спасение от мизерията си...отива от трън та на глог.1917 година е една от най-важните години не само в руската история ами и в световната-Октомврийската революция променя света за повече от 70 години.Ражда се Великият Съветски Съюз,включващ много Съветски републики(независимо дали искат или не искат...)Няма да се задълбочавам...след Ленин на "престола" застава Йосиф В. Сталин...той няма нужда от обяснение,мисля..и нататък...моят любимец...който идва на власт след Хрушчов-Леонид И. Брежнев...


Митична фигура във историята на СССР,Брежнев остава пословичен с целувката на канцлера на ГДР Ерик Кронефелд(btw e бил доста щедър откъм целувки...особено с мъже..)




При управлението на Брежнев започва упадакът на Съюза..,но аз смятам да допиша това,което пиша...не с това :D Ta Леонид доста бързо се е адаптирал в положението си и общо взето е прекарал половината от живота си пиян...и може би натъпкан с наркотици.Има слухове дори,че Брежнев е полинал много по-рано от обявената дата...и на негово място е била кукла...До колкото знам...май разлика е нямало...важното е да можела да се целува...
СССР е прецедент като единствената държавоподобна страна,чиито управляващи са почти неграмотни...и общо взето след Сталин са били само поставени лица..чиято роля е била да махат с ръка на Червения площад по време на манифестациите и да се разхождат по света...Действителната власт е била в ръцете на скрити и по този начин много по-силни лица..
Л.И.Брежнев е бил най-видния от най-чудно защо са на власт в братската СССР...служейки си с около 2000 до 3000 думи...и прословутите...вежди...Ех,Леонид..водка?Или джин,а?
Русия е страната на най-големите абсурди...откъснатостта й от цивилизованите страни...и огромнтата й територия са предпоставки за това...Малко се отнесох...ама съм си такава...ето малко вицове за Л.И.Б... :)
***
- Пошегувахме се и стига толкова. - казал Брежнев и залепил веждите си под носа.
***
Лети си Карлсон над Червения площад, уморил се, приседнал на перваза на прозореца на Брежнев:
- Добрутро, Леонид Илич!
Брежнев повдигнал глава и направил изненадана физономия.
- Това съм аз, Карлсон.
- Хмм, хмм, - още повече се чуди Брежнев.
- Мен всички ме познават, даже и децата, за мен са написани много книги!
- Хм, да-а, да-а, а къде е вашият другар Енгелсон?
***
Отишъл Леонид Брежнев в Грузия. Там гледа - пазар голям пълен с всякакви плодове и зеленчуци. Гледа един грузинец седи пред една диня.
- Продаваш ли я?
- Продавам я. Избирай. - отвръща му грузинеца.
- Че как да избирам като тя е една?
- И ти си ни един но все те избираме.
***
Отива Доган на свиждане при Тато в рая. Обажда се на портала и чака. След малко се появява Тато - слаб, целия кожа и кости.
- Здрасти - казва Доган, - защо си толкова мършав?
- А бе, кво да ти кажа... В кухнята артелчик е някакъв от вашите и ни кара с Брежнев да ядем със сърп и чук.
***
Айде стига толкова...

2 коментара:

Joro Pentagram каза...

:)

Unknown каза...

"... Партия Ленина - сила народная, нас к торжеству Коммунизма ведет..."
Хе хе хе, даваш интересна тема за размисъл и последваща публикация :)

Btw. Ето ти още един виц, той мей е един от малкото за Брежнев, за които се сещам:

Великден в Кремъл. Минава един Политсекретар и поздравява Брежнев:
- Христос воскресе.
Минава още един:
- Христос воскресе.
Брежнев:
Спокойно, разбрах - вече ми докладваха и действаме по въпроса.


Blogspot Template by Isnaini Dot Com and Supported by Ralepi.Com - Ducati Motorcycle